13 december - En god Lucia!

Linda Hallgren 13 december 2015

Ingredienser till Fotofabrikens lussebullar

(18-20 st) 

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
200 g gräddfil (10 %)
1 g saffran
2 dl strösocker
1 tsk salt
ca 16 - 17 dl vetemjöl
ev russin
1 ägg

Så här gör du:

Se till att ha bra ljusförhållanden. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll i lite av mjölkblandningen i bunken och blanda tills jästen löst sig.
Blanda i resten av vätskan och sedan gräddfil, saffran, socker och salt.
Tillsätt nästan allt mjöl, arbeta degen smidig. Låt jäsa i rumstemperatur ca 60 min.
Knåda den några minuter på mjölat bakbord. Baka ut till lussekatter, tryck i russin, låt jäsa 15 min och pensla med uppvispat ägg. Se till att plåten är horisontell och inte vertikal i detta läge annars trillar bullarna av. Grädda sedan i 225 grader i ca 8 min. Dokumentera ditt resultat och tagga dina bilder #fotofabrikenlussebak på instagram

Nu har vi gett dig ett recept i luckan. Säg till så kommer vi och provsmakar. =) 

/Linda & Niclas